LVIS- saneeraus

Armilax

Kohde

Kuusikallionkuja 4, 02210 Espoo

Tilaaja

As. Oy Armilax

Ajankohta

2020-2021

Hankekoko

4 milj. €

Aarnon toimenkuva

Projektinjohto ja valvonta

Rakennus

1971 rakennetut kerrostalot
4 rakennusta, 52 asuntoa
Huoneistoala: 3 729,7 m²
Rakennustilavuus: 15 060 m3

Projektin kuvaus

Olarissa sijaitseva Asunto Oy Armilax on 52 asunnon taloyhtiö, jossa asunnot sijaitsevat neljässä eri kerrostalossa. Niihin toteutettiin LVIS-saneeraus perinteisellä menetelmällä, huoneistojen kaikki märkätilat peruskorjattiin ja pintamateriaalit sekä kalusteet uusittiin. Linjasaneerauksen lisäksi urakka sisälsi kaikkien rakennusten salaojajärjestelmien kokonaisvaltaisen uusimisen. Linjasaneerauksen yhteydessä toteutettiin myös asukkaiden toiveiden mukaisia muutostöitä. Lisäksi yleisiä tiloja kunnostettiin ja uusittiin, ja taloyhtiöön rakennettiin kaksi talosaunaa sekä talopesula. Aarno toimi kohteessa LVIS-projektinjohtona sekä valvojana rakennusten linjasaneerauksessa hankesuunnittelusta urakan loppuun saakka.

Urakka toteutettiin limittäin naapurissa sijaitsevan As. Oy Erjalaxin LVIS-saneerauksen kanssa. Aarno toimi molemmissa projektinjohtona ja valvojana, ja sama urakoitsija toteutti myös molemmat saneeraukset. Näin hankkeiden kokonaiskustannuksissa säästettiin.

As. Oy Armilaxilla on käytössä myös yhteinen parkkialue As. Oy Erjalaxin kanssa. Kyseinen parkkialue kunnostettiin linjasaneerausten ja salaojaremonttien yhteydessä.