Ulkovaipan saneeraus

Eurantie 12

Kohde

Eurantie 12, 00550, Helsinki

Tilaaja

As. Oy Eura

Ajankohta

2021

Hankekoko

3,5 milj. €

Aarnon toimenkuva

Projektinjohto, valvonta ja rakennesuunnittelu

Rakennus

1928 rakennettu kerrostalo
1 rakennus, 80 asuntoa
Huoneistoala: 3 408 m²
Rakennustilavuus: 27 300 m3

Projektin kuvaus

Helsingin Vallillassa sijaitsevaan, Asunto Oy Euran hallinnoimaan Eurantie 12:sta toteutettiin ulkovaipan saneeraus sekä kadun että sisäpihan puolelta, jonka lisäksi myös vesikatto uusittiin. Saneeratessa ulkovaipan rakenteita haluttiin kiinteistön julkisivu palauttaa alkuperäiseen ulkonäköönsä ja loistoonsa.

Eurantie 12 julkisivu on uniikki ja koristeellinen. Se sisältää monia yksityiskohtia, kuten erkkereitä eli ikkunallisia ulkonemia julkisivussa, katutason liiketilojen korkeat ja kaarevat ikkunat sekä ylimmän kerroksen ikkunoiden väliset koristepilarit. Kaiken kruunaa rakennuksen kulmissa julkisivujen huipulla olevat spiirat. Projektissa yhteistyö arkkitehdin, projektinjohdon ja urakoitsijan välillä sujui saumattomasti, jonka huomaa työn jäljestä. Lopputulos on kerännyt kehuja ohikulkijoilta, osakkailta sekä rakennusvalvonnalta.

Edellä mainittujen lisäksi urakassa korjattiin ja uusittiin myös tuuletusparvekkeet sekä tehtiin ikkuna- ja ovikorjauksia sekä uusimisia. Myös porttikäytävään ja pihakanteen tehtiin korjauksia, ja sisäpihan puolelle rakennettiin asukkaan toiveesta ranskalainen parveke aiemmin paikalla olleen ikkunan tilalle. Aarno vastasi hankkeessa rakennesuunnittelusta ja toimi hankkeessa projektinjohtona ja valvojana hankesuunnittelusta urakan loppuun.