Salaojasaneeraus

Ulkovaipan saneeraus

Kontionpesä

Kohde

Kontiotie 9, 02110 Espoo

Tilaaja

As Oy Kontionpesä

Ajankohta

2018-2019

Hankekoko

1,1 milj. €

Aarnon toimenkuva

Projektinjohto, valvonta
Rakennesuunnittelu

Rakennus

1956 rakennettu kerrostalo
18 asuntoa

Projektin kuvaus

Espoon Tapiolassa sijaitsevaan 50-luvun kerrostaloon toteutettiin kokonaisvaltainen ulkovaipan saneeraus. Aarno toimi hankkeessa sekä rakennesuunnittelijana että projektinjohdossa ja valvojana aina hankesuunnittelusta urakan loppuun saakka.

Julkisivurappaukset uusittiin kolmikerrosrappauksena ja julkisivu palautettiin alkuperäiseen väritykseensä. Kaikki huoneistojen ja osa kellaritilojen ikkunoista uusittiin. Porrashuoneiden sisäänkäyntien alkuperäiset massiivipuuovet ja -ikkunat kunnostettiin. Kellarin puiset sisäänkäyntiovet uusittiin. Tuuletusparvekkeiden ovet, ikkunat ja laatat peruskorjattiin ja betonikaiteet uusittiin paikalla valutyönä.

Betonisokkeleita paikkakorjattiin ja maalattiin. Lisäksi kiinteistön julkisivu- ja pihavalaistukset uusittiin. Rakennuksen konesaumattu peltikate uusittiin ja lisättiin uusi käyntiluukku vesikatolle porrashuoneesta.

Ulkovaipan saneerauksen lisäksi kohteessa toteutettiin salaojien uusimistyö sekä sadevesiviemärin rakentaminen kattovesien poisjohtamiseksi. Kalliorinnetontti vaati massiivisia louhintatöitä uusien viemäröintien vuoksi. Perusmuurit vedeneristettiin ruiskutettavalla polyuretaanimassalla. Aarno laati rakennesuunnittelijana myös pinnantasaussuunnitelman hulevesien poisjohtamiseksi, minkä takia rakennuksen vierustan maanpintoja muokattiin.